Heine disposable recycled tip

HEINE is weer de eerste! Deze keer in wegwerptips. In nauwe samenwerking met onze specialist voor hoogwaardige kunststoffen is HEINE er als eerste fabrikant in geslaagd om een upcyclingproces voor oordopjes te implementeren: afgedankte koelkasten worden omgevormd tot accessoires voor een medisch hulpmiddel. Dit was een uitdagende taak, aangezien er bijzonder strenge voorschriften gelden voor producten die tijdens een onderzoek in direct contact komen met patiënten.

HEINE AllSpec Wegwerptips zijn de eerste en enige tips gemaakt van gerecycled materiaal.
In gerenommeerde HEINE kwaliteit. De AllSpec Disposable Tips worden wereldwijd door artsen gekozen vanwege hun hoge kwaliteit, de meest veilige pasvorm, de beste lichttransmissie en hygiëne. Gebruikers en patiënten kunnen vertrouwen op tips van bewezen kwaliteit zonder scherpe randen.

De EcoTips zijn gemaakt van ten minste 94% gerecycled materiaal. Het nieuwe materiaal is uiteraard uitvoerig getest en voldoet aan alle veiligheidseisen, zodat u kunt blijven vertrouwen op de veiligheid en kwaliteit van onze tips. De enige zichtbare verandering is dat de kleur nu donkergrijs is (voorheen antraciet). Alle artikelnummers blijven ongewijzigd (zie bijlage).

De productie van de nieuwe tips is reeds gestart en de EcoTips zullen vanaf april 2022 leverbaar zijn.

Proberen? Of meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.

 

 

Gerelateerde artikelen

introducing-empty-suction-bag.jpg
12 februari 2024

Duurzaamheid, ook onze zorg: verlaag je ecologische voetafdruk met de Serres NEMONew Artikel

De beschikbaarheid van voldoende kwalitatieve en betaalbare medische zorgmiddelen is onze zorg. Hierbij zijn wij ons ook bewust van de grote milieu-impact van de zorgsector. Samen met onze leveranciers zoeken we naar...

20240130_EdamedG3Medical_BannerLinkedIn_03.png
7 februari 2024

Samen verder: EmdaMed® en G3-Medical

EmdaMed® en G3-Medical slaan de handen inéén. In de nabije toekomst gaan we verder onder de company naam G3. Hier komen innovatie en klantgerichtheid samen. De tussenliggende fase gebruiken wij voor het...