Duurzaamheid, ook onze zorg: verlaag je ecologische voetafdruk met de Serres NEMONew Artikel

Verwijderingssysteem voor chirurgische vloeistoffen zorgt voor 97% minder afvalkosten  

 

De beschikbaarheid van voldoende kwalitatieve en betaalbare medische zorgmiddelen is onze zorg. Hierbij zijn wij ons ook bewust van de grote milieu-impact van de zorgsector. Samen met onze leveranciers zoeken we naar oplossingen om de ecologische voetafdruk van de sector te verlagen. Eén van die partners is Serres, marktleider in duurzaam beheer van chirurgisch vloeistofafval. Met het nieuwe Serres NEMO verwijderingssysteem bespaar je tot 20 ton afval (1).  

 

Het afzuigen van chirurgische vloeistoffen is een essentieel onderdeel van  operatiekamerprocedures. Patiëntvloeistoffen moeten op hygiënische wijze worden beheerd. Hiervoor worden opvangzakken gebruikt die doorgaans samen met de inhoud worden verbrand. De milieu-impact hiervan is aanzienlijk. Daarom ontwikkelden we in samenwerking met Serres het NEMO vloeistofverwijderingssysteem. Hiermee kunnen de opvangzakken direct via de ‘vuile ruimte’ worden afgevoerd. Wat overblijft, is een lege zak met een gewicht van 60 gram versus de (gemiddeld) 2 kilo die normaal moet worden afgevoerd. Dit zorgt voor aanzienlijke afvalreductie en een lagere CO2-uitstoot, met name binnen het logistieke proces. 

 

Efficiënte procesgang  

Het verwijderen via NEMO vereist slechts enkele handelingen en duurt maar een paar seconden. Het systeem draagt op deze wijze ook bij aan een efficiëntere procesgang. Onderaan de streep bespaar je met de NEMO tot wel 97% op de afvalbeheerkosten. 

Minder materiaal  

Gebruik de Serres NEMO in combinatie met de lichtgewicht, pvc-vrije opvangzakken en de besparing loopt nog verder op. De zakken zijn gemaakt van zeer dun polyethyleenfolie, een uiterst sterk materiaal met een hoge scheurweerstand. Een dunner materiaal resulteert vanzelfsprekend in een vermindering van het plasticgehalte in vergelijking met traditionele zakken. Doordat de zakken lichter zijn, zorgt dit bovendien voor een verlaagde CO2-uitstoot tijdens de productie en transport. Er is ook minder verpakkingsmateriaal benodigd.  

 

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen? 

We komen graag vrijblijvend bij je langs om het besparingspotentieel te berekenen. Neem contact met ons op via 030-6351100 of info@g3-medical.nl voor meer informatie.  

 

Brochure : Serres "A SOLUTION FOR SUSTAINABLE HEALTHCARE"

 

(1) berekening op basis van 8 operatiekamers met een gemiddeld verbruik van 10.000 vloeistofopvangzakken per jaar.  

Gerelateerde artikelen

20240130_EdamedG3Medical_BannerLinkedIn_03.png
7 februari 2024

Samen verder: EmdaMed® en G3-Medical

EmdaMed® en G3-Medical slaan de handen inéén. In de nabije toekomst gaan we verder onder de company naam G3. Hier komen innovatie en klantgerichtheid samen. De tussenliggende fase gebruiken wij voor het...

Banner.jpg
7 december 2023

Cutanplast® kiest voor G3-Medical als vertegenwoordiging voor Nederlandse markt

Sinds november 2023 heeft G3-Medical de vertegenwoordiging van Cutanplast® gekregen voor Nederland. Het merk omvat een range resorbeerbare, hemostatische gelatinesponsjes. Wat ons betreft een waardevolle aanvulling op ons assortiment en dat van...