Eerste succesvolle webinar Physioderm® skincare-producten

Op donderdag 8 juli organiseerde Physioderm® en verschillende zorgprofessionals van het AMC, VUmc en EMC een webinar over het belang van goede skincare op de werkvloer. Nog te vaak wordt het belang van goede huidverzorging en -bescherming onderschat, terwijl hiermee vervelende huidproblemen voorkomen kunnen worden.
Dit bleek ook uit vragen en opmerkingen van de deelnemers. Zo wordt er tijdens de opleiding niet of nauwelijks aandacht besteed aan huidverzorging of bijvoorbeeld het effect van bepaalde aanwezige inhoudsstoffen. Hier moet volgens de organisatie verandering in komen.

 

Professionele sprekers
Tijdens het webinar sprak onder andere Prof. Dr. Thomas Rustemeyer, dermatoloog bij het UMC, over arbeidsgerelateerde huidproblemen en het belang van professionele huidverzorgingsproducten. Paul van Delft (Physioderm) gaf informatie over de juiste productkeuze in relatie tot de werkzaamheden. Hij ervaart dat een handcrème er vaak 'even bij gekocht wordt', zonder dat men zich verdiept in de inhoudsstoffen en toepassing. Hier valt voor veel organisaties nog veel winst te behalen, met oog op juiste reiniging, verzorging en preventie

 

Goede opkomst
Het webinar werd goed bezocht door professionals uit de gezondheidszorg, hygiënisten, Arbodeskundigen, Arboartsen, maar bijvoorbeeld ook door mensen met een industriële achtergrond. Goede skincare is voor iedereen van belang! Dat blijkt, maar er valt voor veel organisaties op dit gebied nog veel te winnen.

Wil je het webinar terugkijken? Neem dan contact op met G3-medical (distributeur van Physioderm in de healthcare sector) of stuur een mailtje naar Paul van Delft van Physioderm. Ook wanneer je wilt deelnemen aan het volgende webinar kun je contact opnemen. Je krijgt dan een seintje, zodra de definitieve datum en tijd bekend zijn. Of houd hiervoor onze LinkedIn-pagina in de gaten.

Gerelateerde artikelen

Heine-new-vision.jpg
14 december 2022

NIEUW: New Vision Pro Oplaadbare Video Laryngoscoop van Heine.

De nieuwe HEINE visionPRO videolaryngoscoop. Met zeer, zeer, zeer goede beeldkwaliteit.

bedhoodie.jpg
19 maart 2022

Meer privacy voor ziekenhuispatiënten, De Bedhoodie

Bedhoodie helpt patiënten zichzelf tegen inkijk te beschermen en rust te vinden op kwetsbare momenten.