Apotheken en drogisterijen mogen voorlopig plastic rietjes verkopen

Omdat er nog geen specifieke medische rietjes op de markt zijn, geldt een tijdelijk niet-handhaven van het handelsverbod op plastic rietjes. De ontheffing geldt voor apotheken en winkels in drogisterij-, medische- en orthopedische artikelen, voor een periode van 180 dagen.

 

EU-Richtlijn wegwerpplastics
Sinds 3 juli geldt er in het kader van de EU-Richtlijn wegwerpplastics een handelsverbod op plastic wegwerprietjes. Uitzondering hierop zijn rietjes die als medisch hulpmiddel zijn gecertificeerd. Maar tot nu toe zijn er geen aanbieders van medische rietjes op de markt. Voor mensen met een lichamelijke beperking die voor drank- en voedselinname afhankelijk zijn van plastic rietjes, is er daarom nog geen alternatief beschikbaar. Het niet-handhaven van het handelsverbod, voorkomt dat deze doelgroep in de problemen komt.

De levering van plastic rietjes aan de specifieke verkooppunten, moet door de ketenpartijen zelf worden georganiseerd. Neem voor meer informatie contact ons op.

 

Gerelateerde artikelen

introducing-empty-suction-bag.jpg
12 februari 2024

Duurzaamheid, ook onze zorg: verlaag je ecologische voetafdruk met de Serres NEMONew Artikel

De beschikbaarheid van voldoende kwalitatieve en betaalbare medische zorgmiddelen is onze zorg. Hierbij zijn wij ons ook bewust van de grote milieu-impact van de zorgsector. Samen met onze leveranciers zoeken we naar...

20240130_EdamedG3Medical_BannerLinkedIn_03.png
7 februari 2024

Samen verder: EmdaMed® en G3-Medical

EmdaMed® en G3-Medical slaan de handen inéén. In de nabije toekomst gaan we verder onder de company naam G3. Hier komen innovatie en klantgerichtheid samen. De tussenliggende fase gebruiken wij voor het...