Quality made in Germany: op HEINE kun je altijd vertrouwen

Heine_Logo_ohne_Rand.png
HEINE

Er is geen ziekenhuis dat geen HEINE producten in huis heeft. Het Duitse kwaliteitsmerk maakt al sinds 1946 medische diagnostische instrumenten, waaronder bloeddrukmeters, laryngoscopen, stethoscopen en otoscopen.
G3-Medical is sinds de oprichting een trotse leverancier van HEINE in Nederland en die relatie werkt volgens Niek van den Heuvel, Sales Manager Benelux bij HEINE, 2 kanten op: “Het is fijn om een partner te hebben die onze producten goed kent, de HEINE-kwaliteit overbrengt en ons feedback geeft vanuit de markt als inspiratie voor nieuwe innovaties.”

 

Lokale productie

 “Made in Germany symboliseert kwaliteit. Bij HEINE doen we daar nog een schepje bovenop: Quality made in Germany. We maken kwaliteitsproducten en we maken nagenoeg alles zelf in onze eigen fabriek in Duitsland. Door zoveel mogelijk zelf te produceren kunnen we beter de kwaliteit bewaken, gemakkelijker innoveren en zijn we niet afhankelijk van anderen. Dit bleek wel tijdens de coronacrisis. Grondstoffen werden steeds schaarser, maar doordat wij alles zelf doen en grondstoffen uit de regio halen, konden we blijven leveren. Die continuïteit is essentieel, zeker in de zorg.”

Premium kwaliteit medische diagnostische instrumenten

“Dat geldt ook voor de producten zelf: gebruikers moeten hier voor de volle 100% op kunnen vertrouwen. Het feit dat onze producten soms meer dan 30 jaar meegaan, zegt denk ik genoeg. En vaak zonder problemen. Ik werk nog niet zo heel lang voor HEINE en ik kreeg pas een rondleiding door de fabriek. Wat me opviel was de kleine reparatieruimte met maar 2 medewerkers voor het totale leveringsgebied, waar andere bedrijven vaak een complete manufacturing plant voor hebben ingericht. Dat bevestigt in mijn ogen de kwaliteit van onze instrumenten.”

Innovatief en duurzaam

“Natuurlijk werken onze oudere modellen nog naar behoren, maar nieuwe technieken bieden nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld als het gaat om gebruiksgemak en nauwkeurigheid. Daarbij neemt de vraag naar duurzame oplossingen toe. We zitten daarom nooit stil als het op innovatie aankomt. Recent voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van onze EcoTips, de eerste en tot nu toe enige wegwerptips gemaakt van ten minste 94% gerecycled materiaal. Dat is binnen de medische wereld een hele uitdaging met oog op de strenge voorschriften die gelden voor medische hulpmiddelen. Voor onze innovaties werken we ook nauw samen met G3-Medical. Zij zijn onze voelsprieten in de markt en geven ons waardevolle terugkoppeling vanuit de praktijk. Dit helpt ons om te blijven verbeteren en innoveren. Zo maken we samen de zorg steeds beter.”

 

Nieuwsgierig naar het complete Heine assortiment, klik dan snel door.

Gerelateerde merken

Wesseling-logo_vrij.jpg

Wesseling

Nami-Logo-beste-300-DPI.jpg

MijnNami

seca_Logo_RGB.jpg

Seca

Acufirm-Logo.svg

Acufirm

Swann-Morton-logo.jpg

Swann Morton

ConvaTec-Logo-v4.wine.svg

ConvaTec

Cutanplast.svg

Cutanplast

Easyfresh.svg

Easyfresh