Nieuw: Cutanplast® Fast voor hogere absorptieprestaties

Nieuw: Cutanplast® Fast voor hogere absorptieprestaties

 

Cutanplast® komt met een nieuwe lijn resorbeerbare, hemostatische gelatinesponsjes die tot wel 60 keer hun eigen gewicht kunnen absorberen. De lijn heeft de toepasselijke naam Cutanplast® Fast, wat staat voor een nog snellere hemostatische frequentie en ontbindingspercentage. Hierdoor zijn chirurgische bloedingen sneller onder controle.

 

Cutanplast® Fast is een gelatineproduct van dierlijke oorsprong en is door zijn bijzondere structuur in staat om snel een grote hoeveelheid vloeistoffen op te nemen (bij droog gebruik). Hierdoor is het sponsje in staat om de meeste bloedingen, arterieel en veneus, die moeilijk te behandelen zijn met traditionele hemostasemethoden, onder controle te houden en te stoppen. Cutanplast® Fast absorbeert in de eerste minuut een hoeveelheid vloeistof die gelijk is aan 60 keer zijn eigen gewicht. Het product is compact en flexibel en kan worden gebruikt voor laparoscopisch gebruik en biopsieprocedures.

Doeltreffend medisch hulpmiddel
Chirurgische bloedingen zijn met Cutanplast® Fast sneller onder controle. De hemostatische frequentie ligt tussen de 2 en 8 minuten en de ontbindingspercentages variëren van 2 tot 4 weken. Dit uiterst doeltreffende hulpmiddel vermindert de behandeltijd en biedt patiënten een versnelde hersteltijd. Cutanplast® Fast bevordert de bloedstolling voor een doeltreffende wondbehandeling en -verzorging.

Class III implatable Medical Device
Cutanplast® Fast is PH-neutraal en hierdoor geschikt in combinatie met alle farmaceutische stoffen die bij operaties nodig kunnen zijn. Het materiaal heeft een hoge ductiliteit (vervormbaarheid) bij zowel droog als met bloed doordrenkt gebruik en hecht niet aan strijkijzers of chirurgische handschoenen. Verder is het materiaal non-toxic en allergeenvrij en gecertificeerd volgens de Europese richtlijn 93/42/CEE als Class III implatable Medical Device.

Beschikbaarheid
Het medische hulpmiddel is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en in poedervorm en kan eenvoudig op maat gemaakt worden.

  • 50x50x4mm
  • 70x70x4mm
  • 80x125x4mm
  • 10x10x4mm
  • Poeder 1gr

 

Wil je meer informatie over Cutanplast Fast? Neem contact op met jouw vertrouwde specialist bij G3-Medical.

Gerelateerde artikelen

introducing-empty-suction-bag.jpg
12 februari 2024

Duurzaamheid, ook onze zorg: verlaag je ecologische voetafdruk met de Serres NEMONew Artikel

De beschikbaarheid van voldoende kwalitatieve en betaalbare medische zorgmiddelen is onze zorg. Hierbij zijn wij ons ook bewust van de grote milieu-impact van de zorgsector. Samen met onze leveranciers zoeken we naar...

20240130_EdamedG3Medical_BannerLinkedIn_03.png
7 februari 2024

Samen verder: EmdaMed® en G3-Medical

EmdaMed® en G3-Medical slaan de handen inéén. In de nabije toekomst gaan we verder onder de company naam G3. Hier komen innovatie en klantgerichtheid samen. De tussenliggende fase gebruiken wij voor het...