Cutanplast® kiest voor G3-Medical als vertegenwoordiging voor Nederlandse markt

Cutanplast® kiest voor G3-Medical als vertegenwoordiging voor Nederlandse markt

 

Sinds november 2023 heeft G3-Medical de vertegenwoordiging van Cutanplast® gekregen voor Nederland. Het merk omvat een range resorbeerbare, hemostatische gelatinesponsjes. Wat ons betreft een waardevolle aanvulling op ons assortiment en dat van onze afnemers in onder meer de zorg, medische pedicure en tandheelkunde.

 

Tijdbesparend
Cutanplast® bevordert de bloedstolling voor een doeltreffende wondbehandeling en -verzorging. Het materiaal is direct klaar voor gebruik en kan eenvoudig op elke gewenste maat gemaakt worden. Dit maakt de Cutanplast® gelatinesponsjes tot een uiterst praktisch en werkbaar medisch hulpmiddel, wat bovendien de behandeltijd vermindert. Voor de patiënt biedt Cutanplast® een versnelde hersteltijd.

 

Resorbeerbaar materiaal
De Cutanplast® gelatinesponsjes zijn volledig oplosbaar als deze in situ (op hun plaats) worden gelaten. De sponsjes kunnen droog aangebracht worden of worden doordrenkt met een fysiologische oplossing of antibiotica. Een Cutanplast® sponsje absorbeert ongeveer 50 keer zijn eigen gewicht aan bloed. Het materiaal is PH-neutraal, non-toxic, allergeenvrij en is gecertificeerd volgens de Europese richtlijn 93/42/CEE als Class III implatable Medical Device.

 

Hoogwaardig merk
Cutanplast® is een merk van het Italiaanse Mascia Brunelli dat al meer dan 70 actief is in de (cosmetische) zorg. Het bedrijf beschikt over moderne laboratoria en een eigen hoogwaardige R&D afdeling voor de ontwikkeling van hoogwaardige zorgproducten en medische hulpmiddelen. De Cutanplast® gelatinesponsjes zijn verkrijgbaar in 8 soorten voor verschillende soorten operaties en toepassingen: 

  • Cutanplast® Standard - parenchymchirurgie en thoraxchirurgie 
  • Cutanplast® Special - otorinolaryngologie en laminectomie
  • Cutanplast® Anal
  • Cutanplast® Dental - tandheelkundige ingrepen
  • Cutanplast® Film - neurochirurgie, vasculaire chirurgie, plastische chirurgie.
  • Cutanplast® Dial - voor het snel stelpen van de bloeding van de fistel bij dialyseprocedures
  • Cutanplast® Powder- orthopedische chirurgie, gynaecologie
  • Cutanplast® (nieuw, meer informatie volgt)

 

We zijn erg trots op het feit dat wij het vertrouwen krijgen om dit hoogwaardige product in Nederland te mogen vertegenwoordigen en zien dit als een mooie aanvulling op onze missie om bij te dragen aan een betere zorg.  

Wil je meer informatie over dit medische hulpmiddel? Neem contact op met jouw vertrouwde specialist bij G3-Medical.

 

 

Gerelateerde artikelen

introducing-empty-suction-bag.jpg
12 februari 2024

Duurzaamheid, ook onze zorg: verlaag je ecologische voetafdruk met de Serres NEMONew Artikel

De beschikbaarheid van voldoende kwalitatieve en betaalbare medische zorgmiddelen is onze zorg. Hierbij zijn wij ons ook bewust van de grote milieu-impact van de zorgsector. Samen met onze leveranciers zoeken we naar...

20240130_EdamedG3Medical_BannerLinkedIn_03.png
7 februari 2024

Samen verder: EmdaMed® en G3-Medical

EmdaMed® en G3-Medical slaan de handen inéén. In de nabije toekomst gaan we verder onder de company naam G3. Hier komen innovatie en klantgerichtheid samen. De tussenliggende fase gebruiken wij voor het...