Apotheken en drogisterijen mogen voorlopig plastic rietjes verkopen

Omdat er nog geen specifieke medische rietjes op de markt zijn, geldt een tijdelijk niet-handhaven van het handelsverbod op plastic rietjes. De ontheffing geldt voor apotheken en winkels in drogisterij-, medische- en orthopedische artikelen, voor een periode van 180 dagen.

 

EU-Richtlijn wegwerpplastics
Sinds 3 juli geldt er in het kader van de EU-Richtlijn wegwerpplastics een handelsverbod op plastic wegwerprietjes. Uitzondering hierop zijn rietjes die als medisch hulpmiddel zijn gecertificeerd. Maar tot nu toe zijn er geen aanbieders van medische rietjes op de markt. Voor mensen met een lichamelijke beperking die voor drank- en voedselinname afhankelijk zijn van plastic rietjes, is er daarom nog geen alternatief beschikbaar. Het niet-handhaven van het handelsverbod, voorkomt dat deze doelgroep in de problemen komt.

De levering van plastic rietjes aan de specifieke verkooppunten, moet door de ketenpartijen zelf worden georganiseerd. Neem voor meer informatie contact ons op.

 

Gerelateerde artikelen

AdobeStock_107843000.jpeg
1 november 2021

Stop de inname van medicatie met voeding

Minstens 4 op de 10 mensen hebben moeilijkheden bij de orale inname van vaste medicatie. Onder ouderen is dit zelfs tot 80%. “Men doet van alles om medicijnen binnen te krijgen, maar...

halo_daymode_art_desk.jpg
26 oktober 2021

Nieuw! Lumie Halo multifunctionele lichttherapielamp

Reken af met de winterblues. Met de nieuwe Lumie Halo daglichtlamp haal je het zonnetje in huis. Deze nieuwe multifunctionele lichttherapielamp simuleert op perfecte wijze daglicht. Je voelt je energieker en positiever...