Apotheken en drogisterijen mogen voorlopig plastic rietjes verkopen

Omdat er nog geen specifieke medische rietjes op de markt zijn, geldt een tijdelijk niet-handhaven van het handelsverbod op plastic rietjes. De ontheffing geldt voor apotheken en winkels in drogisterij-, medische- en orthopedische artikelen, voor een periode van 180 dagen.

 

EU-Richtlijn wegwerpplastics
Sinds 3 juli geldt er in het kader van de EU-Richtlijn wegwerpplastics een handelsverbod op plastic wegwerprietjes. Uitzondering hierop zijn rietjes die als medisch hulpmiddel zijn gecertificeerd. Maar tot nu toe zijn er geen aanbieders van medische rietjes op de markt. Voor mensen met een lichamelijke beperking die voor drank- en voedselinname afhankelijk zijn van plastic rietjes, is er daarom nog geen alternatief beschikbaar. Het niet-handhaven van het handelsverbod, voorkomt dat deze doelgroep in de problemen komt.

De levering van plastic rietjes aan de specifieke verkooppunten, moet door de ketenpartijen zelf worden georganiseerd. Neem voor meer informatie contact ons op.

 

Gerelateerde artikelen

iStock-1152216868.jpg
27 september 2021

Physioderm rekent af met handproblemen

Handproblemen zijn een veelvoorkomende oorzaak van (langdurig) ziekteverzuim in de gezondheidssector. Het Duitse kwaliteitsmerk Peter Greven Physioderm (PGP) heeft de oplossing met een compleet skin care concept voor professioneel gebruik, gericht op…

767x640_scanbandsoft_1.jpg
27 september 2021

G3-Medical exclusief vertegenwoordiger van PDC® identificatieproducten

Met meer dan 60 jaar ervaring biedt PDC de meest geavanceerde en nauwkeurige ID-producten voor ziekenhuizen en zorginstellingen, waaronder polsbandjes, labelsystemen en etiketten. G3-Medical levert het complete assortiment PDC, met uitzondering van…