Apotheken en drogisterijen mogen voorlopig plastic rietjes verkopen

Omdat er nog geen specifieke medische rietjes op de markt zijn, geldt een tijdelijk niet-handhaven van het handelsverbod op plastic rietjes. De ontheffing geldt voor apotheken en winkels in drogisterij-, medische- en orthopedische artikelen, voor een periode van 180 dagen.

 

EU-Richtlijn wegwerpplastics
Sinds 3 juli geldt er in het kader van de EU-Richtlijn wegwerpplastics een handelsverbod op plastic wegwerprietjes. Uitzondering hierop zijn rietjes die als medisch hulpmiddel zijn gecertificeerd. Maar tot nu toe zijn er geen aanbieders van medische rietjes op de markt. Voor mensen met een lichamelijke beperking die voor drank- en voedselinname afhankelijk zijn van plastic rietjes, is er daarom nog geen alternatief beschikbaar. Het niet-handhaven van het handelsverbod, voorkomt dat deze doelgroep in de problemen komt.

De levering van plastic rietjes aan de specifieke verkooppunten, moet door de ketenpartijen zelf worden georganiseerd. Neem voor meer informatie contact ons op.

 

Gerelateerde artikelen

MidNed-Gageldijk_Maarssen_007.jpg
17 oktober 2023

Wij gaan verhuizen!

Belangrijke informatie voor klanten en leveranciers van G3-Medical. Per 9-11 verhuist ons magazijn naar de Spectrumlaan 5 in Bleiswijk. Op 15-12 verhuist ook ons kantoor naar een nieuwe locatie: Gageldijk 2 D6-7, 3602 AL...

Heine-new-vision.jpg
14 december 2022

NIEUW: New Vision Pro Oplaadbare Video Laryngoscoop van Heine.

De nieuwe HEINE visionPRO videolaryngoscoop. Met zeer, zeer, zeer goede beeldkwaliteit.